Eπιστολή διαμαρτυρίας του Συντονισμού Φορέων Κ.ΑΛ.Ο Αθήνας για την διακοπή ρεύματος απο τη ΔΕΗ στη ΒΙΟ.ΜΕ

84678137_486540898961208_8009099424095535104_n

Σας παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής που έστειλε ο Συντονισμός Φορέων Κ.ΑΛ.Ο Αθήνας προς τη Γενική Γραμματέα  Υπ. Εργασίας για την  διακοπή ρεύματος στη ΒΙΟ.ΜΕ από συνεργείο της ΔΕΗ και για την παρούσα κατάσταση σχετικά με την Κ.ΑΛ.Ο.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Προς:
Γενική Γραμματέα  Υπ. Εργασίας, κα Α. Στρατινάκη

Κοινοποίηση
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση

Η παναττική Ένωση Φορών ΚΑλΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΛΟ ΑΘΗΝΑΣ καταδικάζει κάθε ενέργεια που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη χώρα μας, αλλά τραυματίζει το ήδη πληγωμένο πεδίο της!

Το αυτοδιαχειριζόμενο  εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ αγωνίζεται, εδώ και 8 χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες παρέχοντας ισότιμη εργασία σε δεκάδες μέλη του και αποτελώντας  παγκόσμιο παράδειγμα συνεργατικής αλληλεγγύης.

Η επιλογή της κυβέρνησης, στην απαρχή μιας νέας κρίσης, να επιβάλλει τη διακοπή ρεύματος στην ΒΙΟΜΕ, μόνο θλίψη γεννά και σοβαρές ανησυχίες για το ποιος είναι τελικά ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ΚΑλΟ. Δυστυχώς, μέσα σε 9 μήνες, μόνο αρνητικά κυβερνητικά μέτρα έχουμε να σημειώσουμε, και το γεγονός της προσπάθειας διάλυσης της ΒΙΟΜΕ, έρχεται να αθροιστεί σε αυτά!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΛΟ ΑΘΗΝΑΣ καλεί την κυβέρνηση  να επανεξετάσει τη στάση της για την ΚΑλΟ , σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πέρυσι στη Στοά Εμπόρων.

Επίσης, υπενθυμίζουμε στο Υπουργείο Εργασίας τη δέσμευσή του, από το φθινόπωρο του 2019, για την άμεση χρηματοδότηση των υφιστάμενων φορέων ΚΑλΟ, μέσω των ήδη δεσμευμένων πόρων του ΕΣΠΑ.
Καθώς οι μήνες περνούν και μια νέα κρίση είναι ήδη στο κατώφλι μας, είναι υποχρέωση της  κυβέρνησης να υλοποιήσει θετικές πρωτοβουλίες για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και όχι στον μαρασμό του χώρου μας!

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι η λύση για δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, για τόνωση των τοπικών οικονομιών και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στις ακραιφνώς νεοφιλελεύθερες οικονομίες κατέχει μια σημαντική θέση, ενώ παραμένει προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την επόμενη εξαετία.

Στην Ελλάδα τι κάνουμε;

Με εκτίμηση,