Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εταιρεία μας, «Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας » με διακριτικό τίτλο «Dock », (https://dock.zone/), Έσλιν 14, Αθήνα, 11523. Για οποιαδήποτε πληροφορία, αίτημα ή απορία σας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε από κοντά στα γραφεία μας, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση «[email protected]» καθώς και στο τηλέφωνο 213 0883758 . Οι ώρες λειτουργίας του γραφείου μας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 17:00.

Επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας συνιστά υψηλή προτεραιότητα για εμάς. Για τον λόγο αυτό, λαμβάνουμε τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να προστατεύουμε τα δεδομένα σας έτσι ώστε να αποτρέπουμε την απώλειά τους και την κακή χρήση τους από τρίτους. Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας για τους εξής σκοπούς:

  • Εξυπηρέτηση και υποστήριξη πελατών

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι πληροφορίες που παρέχετε θα αποθηκεύονται. Τα δεδομένα που συλλέγονται σχετικά με τα ανωτέρω θα διαγράφονται από εμάς αφότου ολοκληρωθεί η εν λόγω συζήτηση και αφότου επιλυθεί οριστικά το εν λόγω ζήτημα.

  • Παροχή ενημερωτικών δελτίων

Εφόσον μας δώσετε την συγκατάθεσή σας, σας αποστέλλουμε προσφορές και ενημερώσεις στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας παρέχετε.

Τέλος, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σε περίπτωση υποχρέωσης, που επιβάλλεται εκ του νόμου ή είναι απαραίτητο προκειμένου να θεμελιώσουμε, να ασκήσουμε ή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα έννομα συμφέροντά μας.

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης στο Site, να καταλάβουμε τι αλληλεπίδραση έχετε με αυτό και, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για να έχουμε την δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε διαφημιστικό υλικό σχετικό με τις επιλογές περιήγησής σας.  Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τα Cookies για να καταλάβετε σε βάθος τον σκοπό χρήσης τους και άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Τι είναι το cookie;

Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου το οποίο ένα website αποθηκεύει  στον υπολογιστή,το τηλέφωνο ή κάποια άλλη συσκευή , και περιέχει πληροφορίες σχετικές με την περιήγησή σας στο website. Τα cookies είναι απαραίτητα για να διευκολυνθεί η λειτουργία του browser και για να γίνει το περιβάλλον περιήγησης πιο φιλικό προς τον χρήστη,σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν βλάβη στον υπολογιστή σας.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε cookies στο παρόν Website;

Τα cookies έχουν καίριο ρόλο στην λειτουργία του Website. Ο κύριος λόγος χρήσης του είναι η βελτίωση της εμπειρία περιήγησης των χρηστών του Site. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται ώστε να αποθηκεύονται οι επιλογές περιήγησης (γλώσσα,χώρα ,κτλ) κατα τη διάρκεια σύνδεσής και για μελλοντικές επισκέψεις. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται από τα  cookies μας βοηθούν να βελτιστοποιήσουμε την λειτουργία του site προυπολογίζοντας τον όγκο επισκεψιμότητας και τα μοτίβα συμπεριφοράς των χρηστών, την συμβατότητα του Site με τα ατομικά ενδιαφέροντα των χρηστών, τις αναζητήσεις τους σε αυτό, κτλ. Κατά περίσταση, και σε περίπτωση που έχουμε λάβει προκαταβολικά την συναίνεσή σας, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε Cookies, tags και παρόμοιες εφαρμογές για να αποκτήσουμε πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να σας προβάλλουμε διαφημιστικό περιεχόμενο, είτε από το SIte μας είτε από το site συνεργατών μας είτε από οποιοδήποτε άλλο μέσο, βασιζόμενοι στη ανάλυση των συνηθειών περιήγησής σας.

Για ποιο λόγο ΔΕΝ χρησιμοποιούμε cookies στο παρόν Website;

Δεν αποθηκεύουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως η διεύθυνση κατοικίας σας, ο αριθμός του διαβατηρίου σας, ο αριθμός των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών σας κλτ στα Cookies που χρησιμοποιούμε.

Ποιός έχει πρόσβαση/αναλύει τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies;

Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies είναι προσβάσιμες αποκλειστικά από την εταιρία μας, εκτός από εκείνα που επισημαίνονται ως <<cookies τρίτων συνεργατών>> , τα οποία χρησιμοποιούνται και διαχειρίζονται από συνεργαζόμενους οργανισμούς , για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ζητηθεί από την εταιρία μας με σκοπό να βελτιώσουν τις υπηρεσίες μας και την εμπειρία του χρήστη κατά την περιήγηση στο website. Οι κύριες υπηρεσίες για τις οποίες χρησιμοποιούνται τα <cookies τρίτων συνεργατών>> είναι για την απόκτηση στατιστικών δεδομένων.

Πως μπορώ να αποφύγω την χρήση των Cookies στο site;

Εφόσον προτιμάτε να αποφύγετε την χρήση των cookies σε αυτό το site, έχοντας λάβει υπόψη τους παραπάνω περιορισμούς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την χρήση των cookies στο browser με τον οποίο περιηγείστε και στη συνέχεια να διαγράψετε τα Cookies που έχουν αποθηκευτεί στο browser σας και σχετίζονται με το site μας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την επιλογή για περιορισμό των cookies οποιαδήποτε στιγμή.

Πως μπορώ να απενεργοποιήσω και να εμποδίσω την μελλοντική χρήση των Cookies;

Μπορείτε να περιορίσετε, μπλοκάρετε και να διαγράψετε τα Cookies οποιαδήποτε στιγμή αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του browser περιήγησης ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω. Ενώ οι ρυθμίσεις είναι διαφορετικές για κάθε browser, τα Cookies συνήθως παραμετροποιούνται από τα menu <<Επιλογές>> , <<Ρυθμίσεις>> ή <<Εργαλεία>>. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραμετροποίηση των cookies στον browser σας δείτε το Menu <<Βοήθεια>> .

Ποιά Cookies χρησιμοποιούνται στο Site και για πιο σκοπό;

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κατηγορίες των Cookies καθώς και η περιγραφή της χρήσης τους.

 

Cookie Category Σκοπός Χρήσης
Authentication
Εφόσον συνδεθείτε στη σελίδα,τα cookie αυτά μας βοηθούν να σας προβάλλουμε την πληροφορία που σας ενδιαφέρει και να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησή σας.
Security Χρησιμοποιούμε τα cookie αυτά για να υποστηρίξουμε τις διαδικασίες security στον ιστότοπό μας  και να εντοπίζουμε τυχόν κακόβουλες δραστηριότητες και παραβιάσεις.
Preferences, features and services Χρησιμοποιούμε τα cookie αυτά για να προβάλλουμε το Site  καθώς και το περιεχόμενο του στη γλώσσα προτίμησής σας.
Advertising Χρησιμοποιούμε τα cookie αυτά για την προβολή διαφημιστικού περιεχομένου. Επίσης οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούν τα cookie αυτά για να καθορίσουν τον τρόπο προβολής διαφημιστικού περιεχομένου,να διαπιστώσουν εάν έχετε δει το διαφημιστικό περιεχόμενο και τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με αυτό.
Performance, Analytics and Research Χρησιμοποιούμε τα cookie αυτά για να βελτιώσουμε την λειτουργία του ιστοτόπου και των plugin (πρόσθετες λειτουργικότητες) που υπάρχουν σε αυτό. Επιπλέον τα χρησιμοποιούμε για να καθορίσουμε το website,τη συσκευή ή την εφαρμογής από την οποία οδηγηθήκατε στον ιστότοπό μας.

Με ποιους τρόπους συλλέγουμε δεδομένα;

Οι πληροφορίες μπορούν να συλλεχθούν με τους παρακάτω τρόπους:

  • Όταν ζητάτε πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Dock ή υποβάλετε αίτηση συμμετοχής σε αυτές.
  • Όταν εγγράφεστε ή συμμετέχετε σε μια εκδήλωση ή σεμινάριο του Dock.
  • Όταν εγγράφεστε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνετε το newsletter του Dock.
  • Όταν αναφέρετε κάποιο πρόβλημα με την ιστοσελίδα μας και χρειάζεται να σας ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες.
  • Όταν επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας  ή της φόρμας επικοινωνίας τou Helpdesk του Dock
  • Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα που αποθηκεύουμε είναι για στατιστικούς σκοπούς και για να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα μας με την αντίστοιχη πολιτική cookies που εφαρμόζουμε

Διάρκεια αποθήκευσης

Τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκτέλεση των μεταξύ μας συμβάσεων και την απόδειξη των νομίμων υποχρεώσεων και δικαιωμάτων μας. Επίσης, εφόσον μας δώσετε την συγκατάθεσή σας να σας αποστέλλουμε ενημερωτικά δελτία τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα εξυπηρετούνται οι σκοποί της επεξεργασίας, για τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε, για την ενημέρωσή σας σχετικά με τις υπηρεσίες, τις προσφορές και τα νέα μας καθώς και για γενικότερους σκοπούς εμπορικής προώθησης και ενημέρωσης.

Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους

Για τη λειτουργία και τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού μας, αλλά και για την εκτέλεση των μεταξύ μας συμβάσεων, απασχολούμε διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών που λειτουργούν για λογαριασμό μας. Διαβιβάζουμε τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τους αντίστοιχους σκοπούς στους εν λόγω συνεργάτες και, κατά συνέπεια, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα δεδομένα που παρέχονται αποκλειστικά σύμφωνα με τις δικές μας οδηγίες.

Τα δικαιώματά σας

  • Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ή/και τη συμπλήρωση των προσωπικών σας δεδομένων, ώστε να είναι πλήρη και ακριβή, προσκομίζοντας κάθε απαραίτητο έγγραφο από το οποίο προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης.
  • Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης σε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία τηρούμε καθώς και τη δυνατότητα να λαμβάνετε αντίγραφα αυτών.
  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας ή και να αρνηθείτε οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία αυτών.
  • Έχετε δικαίωμα να ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας σχετικά με τη συλλογή των δεδομένων ανά πάσα στιγμή, η οποία ανάκληση θα ισχύει για το μέλλον.
  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή δεδομένων που σας αφορούν. Θα προχωρήσουμε άμεσα στη διαγραφή των δεδομένων σας εάν υποβάλετε το σχετικό αίτημα, με την επιφύλαξη της διατήρησής τους για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να μεταφέρετε τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει, σε άλλη εταιρεία.
  • Επίσης έχετε το δικαίωμα να κάνετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr) εφόσον θεωρείτε ότι προσβάλλεστε εσείς και τα δικαιώματά σας με οποιονδήποτε τρόπο.

Εφόσον επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα δικαιώματα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας χωρίς να υποβάλλεστε σε επιπλέον έξοδα πέραν αυτών που σάς χρεώνει ο πάροχος επικοινωνιών σας για την αποστολή του μηνύματος:

Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Μέσω ταχυδρομείου: Έσλιν 14, Αθήνα, 11523

Μέσω τηλεφώνου: 2130883758

Θα λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα σας και θα σας απαντάμε εντός τριάντα (30) ημερών, και μόνο εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα σας ενημερώνουμε για την αναγκαία παράταση της ως άνω προθεσμίας, που όμως δεν θα υπερβεί τις εξήντα (60) επιπλέον ημέρες. Η άσκηση των δικαιωμάτων είναι δωρεάν ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει χρέωση αποκλειστικά και μόνο στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης κατάχρησης αυτής που θα συνεπάγεται επιπλέον διαχειριστικό κόστος για εμάς.

Σύνδεση με ιστότοπους άλλων εταιρειών

Ο ιστότοπός μας περιέχει συνδέσμους προς τους ιστότοπους άλλων εταιρειών. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα μέτρα προστασίας των δεδομένων που λαμβάνουν οι άλλοι ιστότοποι, στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω των συνδέσμων αυτών.

Τροποποιήσεις στην Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι η Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι πάντοτε σύμφωνη με τις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να προβαίνουμε σε τροποποιήσεις ανά πάσα στιγμή.